« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Mysig helg med syrran

I helgen som var så hade jag och min syster en syskonhelg, då det bara var vi två som umgicks. Ibland får man allt ta och göra såna saker. Vi pratade om hennes nya jobb, som innebär kontorsstädning och flyttstädning med mera. Bra att det finns kontorsstädning Stockholm så väl som flyttstädning Stockholm för dem som behöver det och för syster som då kan jobba! Denna helgen lagade vi även mat tillsammans, självklart veganskt. På lördagen åt vi en fantastisk gryta, som syrran hade recept på. Ska självklart dela med mig av den här.

Vegansk chiligryta med sting

Vegansk chili
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st paprika(or)
0,5 st chilifrukt(er)
1 msk rapsolja, ca, till stekning
2 msk tomatpuré
600 gram krossade tomater
2 tsk spiskummin
1,5 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 tsk strösocker
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 förpackning kidneybönor, ca, 380 gram
0,5 förpackning kikärtor, ca, 195 gram
1 burk(ar) majskorn
0,5 kruka(or) färsk koriander
Tillbehör
4 port ris
0,5 burk(ar) Oatly iFraiche
0,25 kruka(or) färsk koriander

Tillagning
Tillbehör
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Vegansk chili
1. Skala och hacka gul lök och vitlök samt paprika och chilifrukt. Stek i olja på medelvärme under omrörning i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
2. Tillsätt krossade tomater, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, strösocker, chiliflakes, salt och svartpeppar.
3. Tillsätt bönor, kikärtor och majs. Låt småputtra under lock i ca 15-20 minuter.
4. Finhacka färsk koriander och rör ned i grytan.
Tillbehör
1. Servera chilin med ris, vegansk crème fraîche och lite hackad färsk koriander.

Får ses snart igen

Helgen var toppen och det kommer nog bli att jag åker hem till henne nästa gång. Ska leta efter bra recept då med så att jag kan laga maten den gången!

22 aug 2018