« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Påskmat för veganer

Just påsken är synonymt för så mycket mat som inte är veganvänligt. Då tänker jag på köttbullar, prinskorvar och framför allt ägg. Köttbullarna kan vi göra med Quorn, prinskorvar finns färdiga att köpa utan animaliska produkter men när det gäller äggen så får man bli lite innovativ. Jag ska därför dela med mig av ett recept som jag gillar och som ger känslan av att få äta ägghalvor på påsken!

Recept

0,5 avokado/person
2 dl vegansk majonnäs
1 dl havre fraiche
1-2 burkar tångrom
100 g fast tofu
1 liten rödlök
3 krm rökarom (exempelvis Liquid Smoke)
Massor av dill
En halv citron
örtsalt

Det är mycket enkelt! Smula sönder tofun i en skål och häll i rökaromen lite i taget så det inte blir för mycket. Hacka rödlöken och dillen och blanda i smeten och rör sedan ner havre fraiche, majonnäsen och tångrom. Pressa ur citronen och blanda i lite saft i taget medan du smakar av så det inte blir för mycket syra och rör sedan ned lite av det rivna skalet. Dela avokadon och fyll med röran. Klart! Du kan dekorerar med lite extra dill om du har lust. Röran håller sig minst 2-3 dygn i kylskåp så det går att förbereda och spara. 

Glöm inte extra proteiner

För att få i sig de viktiga proteinerna så är det viktigt att man också tänker på att använda sig av kosttillskott. Hos Kosttillskottguiden.nu kan du hitta alla de extra pulver du behöver för att ge kroppen de extra tillskott den behöver när du väljer att äta utan animaliska produkter.  

31 mar 2018