« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Fönsterbyte behöver inte vara krångligt

En vän till mig sade en gång att det du väljer att äta blir som ett fönster mot hur du är som person. Kan du tänka dig att äta upp oskyldiga djur som fötts upp enbart för att bli mat på din tallrik? Då är du som många andra - en person som väljer att blunda för att även djur har känslor! 

Varför kom jag att tänka på denna grej? Jo, en annan vän till mig pratade om att byta fönster och frågade om jag ville vara med och hjälpa till. jag kan nu inte jättemycket om att byta fönster men bära och dra ut spik är jag grymt duktig på. 

Bära fick jag göra

Det visade sig att han hade bokat in en glasmästare som jobbar med att byta fönster i Uppsala med omnejd. Det var riktiga proffs som såg till att utnyttja oss andra på ett bra sätt. Vi fick bära skräp helt enkelt! 

Jag bar några gamla fönster den dagen och eftersom inget skulle sparas så hade kompisen hyrt in en container som vi slängde allt i. Det var jättesmidigt och hela bytet med 22 fönster gick på en dag. Tänk vad enkelt allt är när man låter proffsen jobba på och man själv ser till att de har kaffe, fika, mat och bärhjälp! 

Självklart var det veganfika vi bjöd på för vi frångår ju inte våra livsval bara för att göra glasmästarna glada. De verkade gilla det vi bjöd på, så allt gott! 

26 Apr 2022