Att få veganmat att smaka gott är inte särskilt svårt men att få grönsaker som är så färska att det känns som att de kommer direkt från grönsakslandet är inte alltid lika enkelt. Här hemma är det ju inga konstigheter, men när man är ute på resa och måste förlita sig på restaurangmat så kan det bli väldigt varierande kvalitet. För ett tag sedan var jag på tjänsteresa, vi var i Varberg för att prata med en kund. Vi möttes upp på en restaurang och som vanligt frågade jag servitören om veganalternativen. Han gav mig en helt egen meny! De hade alltså skapat en veganmeny, vilket är mycket imponerande. Jag beställde en lasagne de hade med på listan och frågade nästan automatiskt "Är grönsakerna färska?" och fick ett stort leende tillbaka.
Servitören berättade att de alltid beställer sina grönsaker från Grönsakshallen som är en restauranggrossist med väldigt gott rykte. Måltiden var en ren njutning kan jag lova! Vår kund var lika glad han och frågade servitören om han kunde få telefonnumret till deras grossist. Han hade själv letat efter en fruktgrossist i Göteborg som han skulle kunna använda i en av sina verksamheter. Det blev en mycket bra och givande dag för alla parter, och mätta och glada blev vi också. Tänk om vi kunde övertyga restauranger här i Malmö att använda samma ställe,så man vet att man får fina grönsaker när man äter ute.