« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Förebygga brand i hemmet

De allra flesta bränder som sker i hem, de startar i köket. Det är bra att försöka förebygga brand i ditt hem. Ett bra sätt är att ta in en elektriker Åstorp som kan kolla över att allt ser bra ut med dina elinstallationer som ett exempel. Du bör även alltid se till att ha uppsikt över spis och ugn när du lagar mat. Inte lämna grytor på spisen för att springa ner till tvättstugan eller liknande.

En annan orsak till att det kan börja brinna i ett hem är på grund av olika elektriska apparater. Det beror då oftast på att de är trasiga eller att man använder dem på fel sätt. Gamla elapparater bör bytas ut, särskilt om sladden till dem är trasiga. 

Lämna inte heller köksmaskiner igång utan uppsikt, så väl som att ha inte tända ljus i rum du inte befinner dig i.

Förhindra brand

Ett bra sätt att vara säker, är att ha en brandvarnare, eller flera i ditt hem. Se till att regelbundet kolla över så att de fungerar som de ska och byt ut batterierna då och då. Du bör även regelbundet se över alla typer av värmekällor i hemmet. Många husbränder uppstår under vintermånaderna på grund av ökad användning av element. Kontrollera att kablarna till dina element inte är skadade och att inget hänger för eller täcker dem.

Se som sagt till att hålla uppsikt över spis, köksmaskiner och levande ljus samt se till att förvara brandfarliga produkter på ett säkert ställe.

5 Oct 2021