« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Gott med vegetarisk lasagne

Jag gillar att stå i köket och laga mat. Häromdagen så var min fru och gjorde naglar Malmö, alltså manikyr. Då passade jag på att laga en himmelskt god vegetarisk lasagne som var klar lagom tills att hon kom hem igen. Hon ar länge velat få en manikyr gjord, ända sedan hennes syster skrev sms att hon gjort naglar Stockholm och fått fina naglar, med längd. Så nu hade hon äntligen bokat tid till det. Då passade jag på som sagt att fixa med den goda maten.

Att göra lasagne utan kött är både superlätt och underbart gott. Det går snabbt att göra den med. Självklart ska ni få receptet på den.

Vegetarisk lasagne

Ingredienser
4 portioner
olivolja
1 stor lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g spenat, hackad
300 g ricottaost
100 g fetaost, smulad
3 krm riven muskot
salt och nymalen svartpeppar
12 lasagneplattor
1 1/4 dl riven cheddarost

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet).
Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka en minut.
Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar.
Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen.
Grädda i ugnen i ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare. Servera med en tomatsallad.

Och ja, detta är inte en vegansk rätt, utan vegetarisk, men ibland går det bra med, iaf i våran familj. 

24 Apr 2019