« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Kurs i första hjälpen

Något jag har funderat på det är att gå en första hjälpen kurs. Jag vet att vi lärde oss första hjälpen för ett par år sedan, men det mesta har fallit i glömska. Tror att det kan vara bra att uppdatera sina kunskaper lite då och då, inom första hjälpen, hlr och andra sådana viktiga saker. Jag har en kompis, som gick både första hjälpen kurs och hlr med Hjärtgruppen. De finns i Stockholm och vet inte om de åker till andra städer eller inte. Min kompis var nöjd med Hjartgruppen i alla fall och tyckte att de lärde ut bra!

Lära sig rädda liv

Med en första hjälpen kurs så väl som en kurs i hlr kan man vara med och påverka någons liv, om man hamnar i en sådan situation att någon behöver hjälp. Rätt kunskaper gör att man känner sig trygg med att hjälpa andra. Så jag vill verkligen gå en första hjälpen kurs, så att jag kan hjälpa andra om det skulle behövas.

Hitta rätt ubildning

Ska se mig omkring efter kurser som jag kan gå, om Hjartgruppen inte har här i Malmö, så får vi se om det finns andra alternativ. Annars kanske man kan ta sig till Stockholm. Kan ju passa på att bo hos min kompis, det var ju ändå ett tag sedan vi sågs, så då kan man ju få två flugor i en smäll så att säga. Det tycker jagt att det låter som en av mina bättre idéer!

23 Jan 2018