« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Min fru ska gå på utbildning

Min fru har alltid varit intresserad av skönhet och skönhetsprodukter. Vi har ju alltid sett till att köpa saker som är veganskt och så även när det kommer till skönhetsprodukter. Hon ska nu lära sig att göra fillers och annat, ni kan läsa mer om det på Zfill.se. Jag vet dock inte vad det är i dessa, om det är veganskt eller inte, men det hoppas jag. Det går ju inte jobba med animaliska saker menar jag!

Hur hittar man veganska skönhetsprodukter?

Vad innebär det att en skönhetsprodukt är vegansk? Det innebär att den innehåller inga ingredienser från djurriket. Animaliska ingredienser som kan förekomma i skönhetsprodukter är dessa:

  • Lanolin/ullfett. Förekommer i balsam och lotions.
  • Bivax/royal jelly. Förekommer bland annat i lotions och läppbalsam.
  • Carmine/CI 75470. Ett rött pigment med ursprung från krossade kochenillsköldlöss, förekommer i röda läppstift.
  • Snigelslem. Förekommer i många K-beauty-ansiktsprodukter från Korea.
  • Yoghurt/mjölk. Förekommer i lotions och crèmer.

man får själv kolla INCI-ingredienslistan om man vill spåra om produkten har animaliskt innehåll. Grejen är ju även att bara för att det inte är testat på djur så innebär det inte att det är veganskt för det. Eftersom det kan ha innehåll som kommer från djurriket. 

Bra listor på nätet

Den som vill hitta skönhetsprodukter som är veganska kan göra det genom en enkell google-sökning. Det finns många bra listor som andra har lagt upp vad man kan köpa och vad man bär undvika. 

12 Mar 2019