En smidig köksmaskin att ha hemma, det är en airfryer. Det passar bra för veganer så väl som för köttätare, eftersom det går att fritera lite vad man vill i den. För det är just vad det är, en fritös, fast utan all den där oljan som finns i vanliga fritöser. I en airfryer kan man alltså fritera, med hjälp av varmluft. Det passar extra bra att använda en airfryer för kött, kyckling, fisk, rotfrukter, grönsaker samt att det även går att baka med den! I princip går allt som du hade tänkt steka eller laga till i ugn att laga i en airfryer. Ett extra plus med en airfryer är att den är betydligt enklare att göra ren än en vanlig oljefritös. Jag har givetvis skaffat mig en, och det är det bästa jag gjort på länge!
Att göra morotsbacon i airfryern är smart. Här är hur du kan göra det:
Så här gör du:
Hyvla morötterna tunt med potatisskalare. Använd gärna morötter i olika färger.
Blanda liquid smoke, kryddor och olja. Täck morötterna med marinaden, låt det ligga någon minut.
Sprid ut morötterna jämnt i airfryern, ställ temperatur på 170-180 grader och kör 4 minuter.
Öppna luckan och sprid ut skivorna. Kör 3 minuter till eller tills det är krispigt.
Ät morotsbacon direkt eller servera som krispig topping till någon god middag.