« En blogg om kost och veganism
Allt för dig som är - eller funderar på att bli - vegan

Stockholms 6 bästa veganska restauranger

Jag gillar att laga mat, så gör ju det rätt ofta. Men ibland är det allt skönt att äta ute på restaurang. Det finns faktiskt flera bra restauranger i Stockholm. Jag bor ju i Malmö, men det händer rätt ofta att jag åker till Stockholm, då är det bra att ha koll på de som serverar veganskt. Jag har valt ut 6 olika jag vill rekommendera:

Mahalo Hälsocafét på Hornsgatan 61, Stockholm

Matapoteket på Bondegatan 6, Stockholm som har god vegansk mat med ekologiska ingredienser fritt från socker och gluten.

Dr Salad på Sibyllegatan 29, Stockholm är en annan, där det finns goda veganska sallader

Hermans på Fjällgatan 23B, Stockholm erbjuder vegansk lunch- och middagsbuffé med fantastiska smaker från hela världen. Detta är ett av mina favoritställen!


Taku-Taku ligger på Simbagatan 19, Nacka, Stockholm (Inuti matbutiken Paradiset Sickla) så väl som på Brännkyrkagatan 62, Stockholm (Inuti matbutiken Paradiset Söder). De har slow cooked vegansk streetfood med smaker från hela världen.

Lao Wai på Luntmakargatan 74, Stockholm är en kinesisk och vegansk restaurang som ligger mitt i centrala Stockholm.

God mat i Malmö

Vi har även bra veganska restauranger i Malmö som jag, eller ja vi, gärna besöker då och då. Det är skönt att det finns helveganska alternativ. Ibland finns det vegetariska restaraunger som säger de har veganska maträtter som sen inte stämmer. Bättre då gå till en man vet är bara vegansk mat på!

27 Aug 2018