Jag har en dröm och det är att starta en egen restaurang, med bara veganska alternativ. Det vore nåt det, att ha ett eget ställe, med den typ av mat jag gillar. Dock vet jag inte hur man gör om man vill starta eget. Har sökt runt lite på nätet och sett att det är en bra idé att anlita en restaurangkonsult till exempel. Då kan man få tips och råd om att starta eget. Man får även en plan att följa så att säga. Det låter ju bra, men sedan kan det nog vara bra att även se över hur man ska finansiera det hela. Men det kanske en restaurangkonsult också kan hjälpa till med.
Jag såg ett företag, Attenda, som erbjuder konsulttjänster.De kan hjälpa till med just att starta eget genom hjälp från en restaurangkonsult. Tydligen ska det göras en marknadsanalys först, och man ska ta reda på vad området saknar, som man ska öppna i. Nu har jag ju redan en klar nisch, då det är veganskt, men det är även annat en sådan här marknadsanalys innehåller. Sen kan man tydligen även få tips och råd från en erfaren krögare. Då kan man passa på att fråga denna vad man vill om mat, priser, inredning med mera.
Vi får se om jag kontaktar en konsult, eller om jag ska låta det bara vara en dröm det där med att starta eget!